lördag 26 november 2011

Självporträtt

En annan uppgift som vi fått i skolan var att måla ett självporträtt i kol. Eller man skulle täcka ett A2 papper (för er som inte vet så är det STORT), sen skulle man måla med ett suddi, så att man fick rätt skuggor etc. Inte det enklaste måste jag erkänna och efter några timmar orkade jag inte mer men eftersom man hade en deadline så fick det va. Annars hade jag nog gärna pillat lite mer på den och gjort så att jag blev nöjd, för det blev jag inte dessvärre. Som ni ser så är ögonen lite för stora (bilden är också tagen i lite konstig vinkel visserligen). Det är alltså en ofärdig version som ni ser, men mycket bättre blev den inte haha... Ska nog försöka mig på ett till självporträtt när jag hinner för lite skoj va det faktiskt!

Nackdelen med att rita med kol är att man blir så himla svart överallt av koldamm. Och man hittar svarta kolfläckar på sin vita soffa veckor efter att man gjorde teckningen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar